Goldfilled of laminaatgoud.

GOLDFILLED of in Nederlands vertaald LAMINAATGOUD is  een basismetaal waarop goud is bevestigd. Meestal  is dit14krt goud.

Het heeft dus een ander metaal als basis of kern, waarop echt goud is bevestigd.

Laminaat in algemene zin is een Composiet (materiaal)|composiet (plaat)materiaal dat uit verschillende laagjes is opgebouwd, waarbij eigenschappen verkregen worden die met enkelvoudige materialen niet verkregen kunnen worden.

Laminaatgoud is een metaal/materiaal dat een goudplaat heeft die samengevoegd is met het onderliggende metaal door middel van hoge druk. Het goudgewicht van laminaatgoud bedraagt 5% van het totaal gewicht van het metaal. De goudlaag is bij dit laminaatmateriaal vele malen dikker dan het geval is bij doublé of pleet/plated, waarvan de goudlaag slechts een paar duizendsten van een millimeter is en waarbij de laag opgebracht is door middel van elektrolyse/electriciteit. 
Laminaatgoud gaat door deze techniek veel langer mee zonder dat de goudlaag zichtbaar slijt.

Doordat het materiaal zo'n dikke laag echt goud bevat is er, indien het gebruikt is om sieraden mee te maken, in vrijwel alle gevallen geen sprake van allergie|allergische reacties bij contact met de huid. Laminaatgoud is ook nikkelvrij en voldoet hiermee aan de Europese richtlijnen voor nikkelallergie

 

© 2017 - 2024 SB-Sieraden | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel